سیستم فدرال رزرو (FED) توسط کنگره ایالات متحده در ۱۹۱۳ تأسیس شد. اقدامات و سیاستهای فدرال رزرو تأثیر عمدهای بر ارزش ارز دارد و بسیاری از معاملات که شامل دلار آمریکاست را تحت تأثیر قرار میدهد. در این مقاله میتوانید در مورد تاریخچه بانک مرکزی فدرال، تأثیر آن بر دلار و چگونگی معامله بر مبنای تصمیمات سیاست پولی فد اطلاعات کسب کنید.
فدرال رزرو چیست؟
سیستم رزروی فدرال که به عنوان فدرال رزرو (Federal Reserve) یا فد (FED) نیز شناخته میشود، سیستم بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا است که در ۲۳ دسامبر سال ۱۹۱۳، با تصویب قانون فدرال رزرو توسط کنگره ایجاد شد. این اتفاق پس از یک سری هراس مالی (به ویژه در سال ۱۹۰۷) رخ داد که منجر به تلاش برای کنترل مرکزی سیستم پولی شد. در طول سالهای گذشته رویدادهایی مانند رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ یا رکودهای دیگر در دهه ۲۰۰۰ منجر به گسترش نقشها و مسئولیتهای سیستم Federal Reserve شده است.
کنگره ایالات متحده سه هدف کلیدی را برای سیاست پولی در قانون سیستم رزروی فدرال تعیین کرده است. حداکثر اشتغال، تثبیت قیمتها و تعدیل در نرخهای بهره بلند مدت. از دو هدف اول عمدتا به عنوان ماموریتهای دوگانه فدرال رزرو یاد میشود. وظایف سیستم رزروی فدرال در طی سالها گسترش یافته و در حال حاضر شامل نظارت و تنظیم بانکها، حفظ ثبات سیستم مالی و ارائه خدمات مالی به موسسات سپردهگذاری، دولت ایالات متحده و موسسات رسمی خارجی است. همچنین فدرال رزرو تحقیقات متعددی در زمینه اقتصاد انجام میدهد که آنها را به صورت کتاب بژ و یا پایگاه داده FRED منتشر میکند.
تاریخچه فدرال رزرو
تاریخچه فدرال رزرو به سال ۱۹۱۳ برمیگردد، زمانی که “قانون فدرال رزرو” توسط کنگره ایالات متحده به تصویب رسید و توسط رئیسجمهور وودرو ویلسون امضا شد. این اقدام در پاسخ به بحرانهای مالی مکرر و ناپایداری اقتصادی در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم انجام شد. فدرال رزرو به عنوان یک سیستم بانکی مرکزی متشکل از دوازده بانک منطقهای طراحی شد تا نظارت و کنترل بیشتری بر عرضه پول و سیستم بانکی کشور اعمال کند.
در دهههای بعد، نقش فدرال رزرو در اقتصاد آمریکا افزایش یافت. در طول دوره رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰، فدرال رزرو نقش مهمی در تلاشهای دولت برای تثبیت اقتصاد بازی کرد. قانون بانکداری سال ۱۹۳۵، اصلاحات بیشتری در ساختار و عملکرد فدرال رزرو ایجاد کرد و به آن اختیارات بیشتری در تنظیم سیاستهای پولی داد.
پس از جنگ جهانی دوم، فدرال رزرو با چالشهای جدیدی مانند کنترل تورم و مدیریت رشد اقتصادی مواجه شد. در دهه ۱۹۷۰، با بحران نفتی و رکود تورمی، نقش فدرال رزرو در سیاستگذاری پولی اهمیت بیشتری پیدا کرد. سیاستهای پولی سختگیرانه رئیس وقت فدرال رزرو، پل ولکر، در کاهش تورم نقش مهمی داشت.
در اوایل قرن بیست و یکم، فدرال رزرو با بحران مالی ۲۰۰۸ مواجه شد، که منجر به اتخاذ سیاستهای پولی انبساطی شدید و اجرای برنامههای خرید دارایی برای تثبیت سیستم مالی شد. این اقدامات، که به عنوان تسهیل کمی شناخته میشوند، به عنوان بخشی از تلاشهای فدرال رزرو برای احیای اقتصاد پس از رکود بزرگ مورد توجه قرار گرفتند.
تاریخچه فدرال رزرو نشاندهنده تطبیق و تغییرات مداوم این نهاد با شرایط اقتصادی و مالی مختلف است. از زمان تأسیس تا کنون، فدرال رزرو نقش حیاتی در تنظیم و هدایت سیاستهای پولی و حمایت از ثبات اقتصادی در ایالات متحده ایفا کرده است.
اهداف فدرال رزرو
همانطور که گفته شد انگیزه اصلی برای ایجاد سیستم رزروی فدرال، رسیدگی به هراس بانکی بود. با این حال در طی زمان وظایف این نهاد گسترش پیدا کرده است. در حال حاضر وظایف فدرال رزرو عبارتاند از:
- رفع مشکل هراس بانکی
- خدمت به عنوان یک بانک مرکزی برای ایالات متحده
- ایجاد تعادل بین منافع خصوصی بانکها و مسئولیت متمرکز دولت
- نظارت بر موسسات بانکی
- حمایت از حقوق مصرف کنندگان
- مدیریت عرضه پول کشور از طریق سیاستهای پولی برای دستیابی به اهداف گاه متناقض
- حداکثر اشتغال
- ثبات قیمتها از جمله جلوگیری از تورم مثبت یا منفی
- مدیریت نرخ بهره بلند مدت
- ارائه خدمات مالی به مؤسسات سپردهگذاری، دولت ایالات متحده و مؤسسات رسمی خارجی، از جمله ایفای نقش عمده در سیستم پرداخت کشور
- تسهیل مبادله پرداختها بین مناطق
- پاسخگویی به نیازهای نقدینگی محلی
- تقویت جایگاه ایالات متحده در اقتصاد جهانی
بررسی وظایف فدرال رزرو

جلوگیری از هراس بانکی
موسسات بانکی در ایالات متحده ملزم به نگهداری ذخایر هستند. این ذخایر، ارز و سپردههایی است که بانکها در اختیار دارند و معمولاً تنها کسری از کل طلب بانکها از مشتریان است. این یک روش بانکداری است که به بانکداری با ذخایر کسری معروف است. در نتیجه، بانکها معمولاً بیشتر از سپرده سپردهگذاران وام میدهند که یعنی اگر تمام افرادی که در بانک حساب دارند، قصد برداشت پول خود را داشته باشند، بانک نمیتواند تمام این پول را باز پس بدهد.
این اتفاق در موارد نادری رخ میدهد و منجر به هراس بانکی میشود که مشکلات اجتماعی و اقتصادی زیادی ایجاد میکند. سیستم رزروی فدرال برای جلوگیری یا به حداقل رساندن هراس بانکی، طراحی شده است. بسیاری از اقتصاددانان معتقدند یکی از دلایل هراس بانکی در دهه ۱۹۲۹ که در نهایت با تعطیلی گسترده تمام بانکها خاتمه یافت، عدم حمایت سیستم رزروی فدرال از بانکهای کوچک بود.
سیستم شفاف برای چکها
از آنجایی که برخی از بانکها در زمان عدم اطمینان اقتصادی از تسویه چکهای بانکهای دیگر خودداری میکنند، یک سیستم تسویه چک در فدرال رزرو ایجاد شد. این سیستم به بانکها اجازه میداد تا بدون مشکل چکهای خود را ایجاد کرده و آنها را با سایر بانکها تهاتر کنند. بدین ترتیب سیستم رزروی فدرال علاوه بر ایجاد یک ارز کشسان، (ارزی که در سراسر کشور مطابق با شرایط اقتصادی افزایش یا کاهش یابد) یک سیستم جامع، کارآمد و عادلانه برای تسویه چکها ایجاد کرد.
آخرین وامدهنده
در ایالات متحده، فدرال رزرو به عنوان آخرین وام دهنده برای مؤسساتی عمل میکند که نمیتوانند از هیچ جای دیگر اعتبار دریافت کنند و سقوط آنها پیامدهای جدی برای اقتصاد خواهد داشت. این نقش را پیش از شروع به کار سیستم رزروی فدرال، خانههای تسویه حساب بر عهده داشتند.
کاهش نوسانات
سیستم رزروی فدرال از طریق عملیات اعتباری خود، نقدینگی را در اختیار بانکها قرار میدهد تا نیازهای کوتاه مدت ناشی از نوسانات فصلی در سپردهها یا برداشتهای غیرمنتظره را برآورده کنند. نقدینگی بلندمدت نیز ممکن است در شرایط استثنایی ایجاد شود. نرخی که فدرال رزرو برای این وامها دریافت میکند، نرخ تنزیل نامیده میشود.
بانک دولتی
فدرال رزرو در نقش خود به عنوان بانک مرکزی ایالات متحده، برای ادارات دولتی نیز به عنوان یک بانک عمل میکند. درست مانند افرادی که در حسابهای بانکی سپرده دارند، وزارت خزانهداری نیز نزد بانک مرکزی حساب دارد که مالیاتهای فدرال به آن واریز شده و پرداختهای دولتی از آن خارج میشود. همچنین سیستم رزروی فدرال موظف است ضرب سکه و چاپ اسکناس را انجام دهد.
وجوه فدرال
وجوه فدرال همان تراز ذخایر (یا سپردههای سیستم رزروی فدرال) است که بانکهای خصوصی آن را نزد بانک فدرال رزرو محلی خود نگه میدارند. هدف از نگهداری این وجوه نزد فدرال رزرو ایجاد مکانیسمی برای وام دادن بانکهای خصوصی به یکدیگر است. این بازار نقش مهمی در سیستم رزروی فدرال دارد، زیرا این بازار به عنوان پایهای برای سیاستهای پولی سیستم رزروی فدرال استفاده میشود. بانکهای خصوصی که مازاد ذخایر داشته باشند، میتوانند آن را نزد فدرال رزرو قرار داده و بانکهایی که کسری ذخایر داشته باشند، میتوانند از سیستم رزروی فدرال وام بگیرند، فدرال رزرو نیز میتواند با تعیین نرخ وامستان و وامدهی در این سیستم و همچنین میزان وجوه در سیستم، سیاستهای پولی را تنظیم کند.
تنظیم مقررات بانکی
سیستم رزروی فدرال تلاش خود را میکند تا بانکها و سایر شرکتها در سیستم مالی نتوانند فلسفه رقابت را خدشه دار کنند. با این حال این کار نسبتاً مشکلی است چرا که اعضای فدرال رزرو توسط دولت انتخاب شده و توسط مجلس تأیید میشوند بنابراین ممکن است تضاد منافعی میان دولت و بخش خصوصی ایجاد شود. با این حال، ساختار خصوصی-متمرکز فدرال رزرو این امکان را به این نهاد میدهد که تا حد امکان به دور از منافع دولتی اقدام به تنظیم مقررات برای بخش خصوصی کند. سیستم رزروی فدرال وظیفه نظارت بر بانکها و همچنین بانکهای فدرال رزرو منطقهای را دارد تا اطمینان حاصل کند بانکهای فدرال رزرو منطقهای نیز از وظیفه اصلی خود منحرف نمیشوند.
با این حال، خود فدرال رزرو نیز توسط ادره حسابرسی دولت یا GAO حسابرسی میشود. این نهاد اختیاری برای حسابرسی پردازش چکها، ارزهای ذخیره شده و محمولهها در کنار برخی دیگر از وظایف نظارتی و بازرسی را دارد.
سیستم پرداخت ملی
سیستم رزروی فدرال در عملکرد سیستم پرداخت ایالات متحده نیز نقش دارد. دوازده بانک منطقهای فدرال رزرو خدمات بانکی را به مؤسسات سپردهگذاری و دولت فدرال ارائه میکنند. این خدمات شامل جمع آوری چکها، انتقال الکترونیکی وجوه، توزیع و دریافت ارز و سکه میباشد. در سال ۱۹۸۰، کنگره با تصویب قانون مقررتزدایی و کنترل پولی موسسات سپردهگذاری تایید کرد که سیستم رزروی فدرال باید یک سیستم کارآمد پرداخت در سراسر کشور ایجاد و ترویج کند. این قانون همه مؤسسات سپردهگذاری را مشمول رعایت الزامات ذخیرهای کرد و به آنها امکان دسترسی برابر به خدمات پرداخت فدرال رزرو را داد.
ساختار فدرال رزرو
بانک فدرال،هم یک نهاد خصوصی و هم دولتی است. هیئت مدیره شامل یک سازمان دولتی است، در حالی که خود بانکها مانند شرکتهای خصوصی ساختار یافتهاند – بانکهای عضو سهام دارند و سود سهام دریافت میکنند.
از اوت ۲۰۱۹، رئیس فدرال رزرو جروم پاول است که از پنجم فوریه ۲۰۱۸ در این دفتر فعالیت دارد. او ۱۶امین شخصی است که این سمت را به عهده داشته است و برای دوره ۴ ساله خدمت خواهد کرد. قبل از انتصاب به سمت ریاست، آقای پاول از ۲۵ ماه مه ۲۰۱۲ به عنوان عضو هیئت مدیره مشغول به کار بود. وی همچنین در حال حاضر به عنوان رئیس کمیته فدرال عملیات بازار باز فعالیت میکند و ناظر بر سیاست های پولی است.
ساختار سیستم رزروی فدرال، هم خصوصی و هم عمومی است. به طوری که اگرچه نوعی ساختار دولتی محسوب میشود اما نیازی به بودجه عمومی ندارد و میتواند مستقل از دولت نیز به کار خود ادامه دهد. سیستم رزروی فدرال از چندین لایه تشکیل شده است. بالاترین مقام این نهاد، هیئت حکام یا هیئت مدیره است که توسط رئیس جمهور منصوب میشوند. همچنین فدرال رزرو ۱۲ بانک منطقهای دارد که در شهرهای سراسر کشور وظیفه نظارت بر بانکهای تجاری خصوصی را بر عهده دارند. بانکهای تجاری دارای مجوز ملی، ملزم به نگهداری سهام بانک فدرال رزرو منطقه خود هستند و میتوانند برخی از اعضای هیئت مدیره بانک مرکزی منطقه خود را انتخاب کنند.
به طور کلی فدرال رزرو از چهار جزء اصلی تشکیل شده است. اول هیئت مدیره فدرال رزرو، دوم کمیته بازار باز فدرال، سوم دوازده بانک فدرال رزرو منطقهای و چهارم بانکهای عضو فدرال در سراسر کشور که هرکدام در درجات مختلفی از قدرت قرار دارند.
هیئت مدیره فدرال رزرو:
هیئت مدیره فدرال رزرو شامل هفت فرد است که نظارت و تنظیمگری بر سیستم بانکی ایالات متحده را بر عهده دارند. این افراد توسط رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب و توسط سنا برای دورههای ۴ ساله تأیید میشوند.
دورههای خدمت، هر دو سال یکبار و در اول فوریه سالهای زوج آغاز میشود و اعضایی که یک دوره کامل را خدمت کردهاند نمیتوانند برای دوره دوم نامزد شوند. اعضای هیئت مدیره پس از انقضای مدت مسئولیت خود تا تعیین جانشینان و احراز صلاحیت آنها توسط سنا به کار خود ادامه خواهند داد.
رئیس جمهور نمیتواند اعضای هیئت مدیره را برکنار کند، مگر در شرایط خاص که در قانون پیشبینی شده است. هیئت مدیره موظف است هر سال گزارشی از عملکرد خود را به رئیس مجلس نمایندگان ارائه کند و کمیته پولی و بانکی سنا به صورت ماهانه (و یا هر زمان که اعضای کمیته صلاح دانستند) میتواند اعضای هیئت مدیره فدرال رزرو را برای ارائه توضیحات به سنا فرا بخواند.
رئیس و نایب رئیس توسط رئیس جمهور از بین رؤسای فدرال رزرو منطقهای منصوب میشوند. دوره خدمت آنها چهار ساله است و میتوانند برای دو دوره متوالی نامزد شوند:
لیست اعضای هیئت مدیره فدرال رزرو:
ردیف | نام | سمت | حزب |
۱ | جروم پاول | رئیس فدرال رزرو | جمهوریخواه |
۲ | فیلیپ جفرسون | نایب رئیس فدرال رزرو | دموکرات |
۳ | میشل بار | دموکرات | |
۴ | میکی بومن | جمهوریخواه | |
۵ | کریس والر | جمهوری خواه | |
۶ | لیزا کوک | دموکرات | |
۷ | آدریانا کوگلر | دموکرات |
کمیته بازار آزاد یا FOMC
کمیته بازار آزاد یا FOMC وظیفه تعیین سیاستهای پولی سیستم رزروی فدرال را بر عهده دارد. این کمیته شامل هفت عضو هیئت مدیره فدرال رزرو و دوازده رئیس بانکهای فدرال رزرو منطقهای است که از این دوازده نفر تنها پنج نفر در هر سال حق رأی دارند. رئیس فدرال رزرو نیویورک به صورت دائمی حق رأی دارد و چهار نفر دیگر به صورت دورهای از بین ۱۱ رئیس سیستم رزروی فدرال دیگر انتخاب میشوند. ۱۱ عضو سیستم رزروی فدرال منطقهای به صورت چرخشی هر سال با یکدیگر تعویض میشوند. فدرال رزروهایی که حق رأی آنها با یکدیگر تعویض میشوند به قرار زیر است:
- کلیولند و شیکاگو
- فیلادلفیا، ریچموند و بوستون
- دالاس، سنت لوئیس و آتلانتا
- مینیاپولیس، سان فرانسیسکو و کانزاس سیتی
حق رأیها در سالهای آتی نیز به صورت زیر است:
۲۰۲۵
شیکاگو، بوستون، سنت لوئیس، کانزاس سیتی
اعضای جایگزین :
کلیولند، فیلادلفیا، دالاس، مینیاپولیس
۲۰۲۶
کلیولند، دالاس، مینیاپولی، فیلادلفیا
1 دیدگاه